piektdiena, 2012. gada 31. augusts

[Death metal leģendas][77%][Nupat Iznācis] GRAVE "Endless Procession Of The Souls"








































GRAVE
"Endless Procession Of Souls'
(Old School) Death metal (Zviedrija)

Kaut arī old school death metal tā nepaveicās kā trešam un tas nepiedzīvoja otru atdzimšanu aptuveni tādā pašā skanējuma formā kā savos pirmssākumos 80to vidū un 90tajos, bet gan daudz modernākā formā ko mēs pazīstam kā deathcore un arī tas ir TOMĒR LABI. Un kaut  arī vairāk vai mazāk old school desa ir panīkusi, tomēr vecie sakārņi no tādām leģendārām blicēm, kā UNLEASHED, AUTOPSY, DEICIDE, MASTER u.c pastāv savā oldskūlismā un netaisās nekur pazust, (līdz viņiem pazudīs pulss) pat vēl vairāk - laiku pa laikam priecē mūs ar jauniem nāvesmetāla garadarbiem.

 "...And Here I Die Satisfied..." no "...And Here I Die Satisfied..." [E.P] (1993)



Arī leģendārā zviedru vienība GRAVE ar kursēšanas ātrumu viens ripulis divos gados mūs jau desmito reizi pagodina ar jaunu smukā bilžu grāmatiņā ieliktu plakanu pilformāta (Full-lenght) plasmasas ripuli. Yeyyyyyyy kā es gaidīju to grāmatiņu !!! :)) :))

"Soulless" no "Soulless" (1994)




  "Endless Procession Of Souls" ir vairāk vai mazāk veco death metal tradīciju turpinājums - raupjā, brutāli vienkāršā manierē, bez kādiem īpašiem pārsteigumiem.

Ripuli atklāj pilnīgi postoša dzīvesskatījuma instrumentālais intro "Dystopia" dūmīgās un fjuneraliskās intonācijās un lēnumā - nav dienassgaismas tajos pat ne pēc tūkstoš gadiem. Sekojošais "Amongst The Marble And The Dead" ar pirmajām tik zviedru retro death metalam raksturīgo skanējumu, kuru 90to sākumā ekspluatēja ENTOMBED un DISMEMBER un dūmīgi lēnās ASPHYX tipa partijas, liks oldskūl dezistam pasmaidīt un atcerēties vecos labos 90to gadu sākumu.

GRAVE bungu skanējumā bieži var saklausīt arī lielās devās thrash ietekmi - GRAVE izteiktu thrash dziesmu ir pamaz, bet "Endless Procession Of Souls" mūs palutina ar SLAYERisko "Perimortem"

 "Perimortem" no "Endless Procession Of Souls" (2012)



 "Flesh Epistle" un "Encountering The Divine"grūvīgajos vidēja tempa pamatriffos var atrast radniecību ar CELTIC FROST un OBITUARY nedarbiem (žēl, ka nav iespējas parādīt piemēru).

Post Scriptum:
Kaut arī GRAVE sastāvs piedzīvoja kardinālas kadru maiņas (jauns basists un ģitārists) tomēr tas nav Greivam nācis pa ļaunu, death/doom pamatriffu skanējums kļuvis vēl biezāks un raupjāks, Ola ar savu grovlu kā vienmēr uzdevumu augstumos - joprojām spētu urlu nobaidīt līdz albīnismam. Tehniskuma GRAVE nav, nebija un domājams ka nebūs - GRAVE ir tāds kā Neandertāliešu death metal ja runā par vienkāršumu izpildījumā un nedrīkst aizmirst ka GRAVE šobrīd ir viens no tiem retajiem zviedru old school grupējumiem, kas šo stilu uztur pie dzīvības tajā talajā - 90to gadu formā un izteiksmē, jo ne ENTOMBED ne DISMEMBER vairs nespēlē neko līdzīgu. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru