trešdiena, 2012. gada 15. augusts

[Metalcore / altmetal faniem] ...Vienu asiņainu sieviešmetāl' , bārmen! jeb nobeigums "Daiļajām metālrīklēm" [93%][Nupat iznācis] IN THIS MOMENT "Blood"
































IN THIS MOMENT
"Blood"
Metalcore / Altmetal (ASV)

Mans vakardienas IN THIS MOMENT "Blood" ripuļa apskats iesākās ar nelielu intro, kurā gribēju apskatīt sieviešu varoņdarbus metālzinātņu ekstrēmajā lauciņā. Intro pamatīgi ievilkās - tā ievilkās un izstiepās, ka sarakstījās stipri pagarš palags tā ka tas galu galā materializējās atsevišķā rakstā, kuram bija paredzēta vieta arī IN THIS MOMENT. Tad nu IN THIS MOMENT tas būs...




IN THIS MOMENT - 7ņus gadus vecs grupējums no Losandželosas ar četriem metālpasaulē zināmiem ripuļiem. Moments bija viens no pirmajiem metalcore grupējumiem, kuram solopartijas piedalijās čiksa, kura ar savu metālrīkli spēja gan sienām likt plaisāt, gan mazam bērnam šūpuļdziesmu uzdziedāt. Ļoti pat pieprasīts talants metāla kuoru ceha darbiniekiem.

Moments jau no paša pirmā ripuļa "Beautiful Tragedy" (2007) parāda, ka ir sava ceļa gājēji un sava skanējuma meklētāji. Varbūt pilnīgi oriģināls skanējums Momentam nav sanācis tā, ka recenziju rakstītājiem un citiem grozgalvīšiem jādomā jauns žanra nosaukums, bet Moments sajaucams ar kādu citu līdzīgu grupējumu nav. Fragmentāri Momenta songos var dzirdēt daudz un dažādu rock un metāl stilu izmantojumu - Momentā var dzirdēt metalcore, alternative rock/metal un dažādus šo stilu subžandrus, kuri dažreiz organiski salejas kopā tā, kā stingru līniju novilkt starp žanriem vairs nav tik viegli. Daudzveidība. Grupējums, kurš cenšas, lai albūmā būtu gan pilnīgi brutāli gabali ar balssaišu dīrājošu skrīmu, gan roķīgāki momenti, gan balādes, gan pilnīgs un galīgs piano.

Tātad vakar iznākušais "Blood" -

Sākas ar veiksmīgi izvēlētu tādu mazliet noslēpumainu un pamazītiņām kāpinātu sintiņ/orķestrālu kompozīciju "Rise With Me", kur veiksmīgi tiek sakausēts mazliet futūriskā skanējuma piano ar klasiskā skanējuma orķestrālo violes fonu, viegli, neuzbāzīgi, jo pats svarīgākais ir atrodams Brinkas viegli gaistošajā dziedājumā. "Rise With Me" ir kā intro ne vien albūmam, bet arī nākamajai dziesmai "Blood" - pievērsiet uzmanību piedziedājuma daļai, kura stilistiski atgādina kačājošu hiphopu/repu, kas nav ne tā tuvumā ar visiem "vaka-vaka" skrečiem un "madafaka-madafaka yo!" un izpildītu metālā. Hiphops bez hiphopa tā teikt ar orķestrāliem momentiem starpfiffyu pauzēs un jau krietni manāmāku elektronikas piedevu gan pamatrifam bekgraundā, gan ģiču miksā, gan vokālā. Konvulsīvi, bet efektīvi - ceru, ka kādam nepiemetīsies konvulsijas (kā Pokemonu multenes skandālā).

"Blood" no "Blood" (2012)



Grūvīgais "Adrenalize" pantiņriffs ir kā flagmanis šai songā tā ka gandrīz atstāj piedziedājuma līdzīgā izpildījma riffu ēnā (nu kā nu kuram).

"Adrenalize" no "Blood" (2012)



"Whore" manāms pretstats ar savu balādisko, bet absolūti ne salkano pieeju - tieš otrādi - šeit Brinka izliek visu savu niknumu vokālā, līdz beigās it kā viņai nosēžas baterija un viņa"nogurst" un pierimst.

 "Whore" no "Blood" (2012)             



 Par balādēm runājot "Scarlet" ir mazliet tuvāka šim žanram, bet arī pietiekoši nikna ar savu akustiskā riffa skrapstoņu priekšplānā ap kuru apaug viss pārējais songa skelets.

"Scarlet" no "Blood" (2012)



 Vēl ievērības cienīgs un no Momentu "Blood" ripuļa momentiem būtu jāpiemin klasiska pozitīvi ieturēto "From The Ashes" sākumu, kuru vidū pārdomāti "pārtrauc" FEAR FACTORYiskais superzemais dalītājriffs, kurš it kā efektīvi "atkāpjas" no sākotnējās riffa idejas.

Vēl melomāniem pie sirds ies ļoti pagarā ieskuma mierīgu toņu ieturētais "The Blood Legion"ar sirdi plosošu un izkliedzošo piedziedājumu dziesmas otrajā pusē - ideāla albūma noslēgumdziesma ja nebūtu izdomāts "11:11" un "Beast Within" ar maršveidīgo kompozīciju un LadyGaGaisko "...Let me see you move your body..." "atslābumu" pirms dubultspēkā "sistā" piedziedājuma



Epilogs -
Audzis Moments - pat salīdzināt nevar viņu kopskaņu no Traģēdijas laikiem - piedziedājumi pantiņi kļuvuši melomānu ausīm pieejamāki, ģiču riffi mazāk kompicēti, elektronikas manāmi vairāk, kas nav tas labākais risinājums - papildskaņu dod nenoliedzami, cerams, ka tas Momentam nebeigsies LINKIN PARKveidā  vai nenod Dies' kā KORN. Nav ko piebilst - labākais Momentalbūms līdz šim - SYSTEM OF THE DOWN vārdiem sakot "Steal This Album".

Over And Out
Guru



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru