svētdiena, 2012. gada 26. augusts

[Folkmetālistiem, SKYFORGER un arī GORAN BREGOWITCH faniem]...mazliet sapīpējies Norvēģiski-Balkānisks folkmetāls...[89%][Nupat iznācis] TROLLFEST "Brummelbassen"


































TROLLFEST
"Brumlebassen"
(Blackened) Folk metal (Norvēģija)


Tiem, kas klausās folkmetālu iespējams ir nācies saskarties ar ekscenstrisko somu troļbrigādi FINNTROLL -  ierēkt, dažviet nošausmināties un pabrīnīties par šī grupējuma pieskaitāmību, bet pa lielam gūt diezgan pozitīvas emocijas visai dienai. TROLLFEST ir viss šis pats augstāk minētais, tikai dubultā. Ar šo grupēju ir tā - jo vecāks TROLLFEST albūms, jo viņš ir vairāk crazy, vairāk avantgardiskāks - tur var tikt izmantoti visnegaidītākie pavērsieni gan instrumentu izvēlē, vai pēkšņi vokālists iedomājas, ka ir pīle riesta laikā ("Vilanten" no "Villanden" (2009)) vai te pēkšņi grupas izdomātā troļļu valodā kautkādi komiski skanoši subjekti (pieņemu, ka troļļi) par kautko strīdās un nevar sadalīt, vai piemēram šeit, kur vesels koris skalo kaklu tai pašā melodijā, kas dziesmas sākumā -



TROLLFEST sevi paši sauc par True Norvegian Balkan Metal. Kāpēc Balkan tūlīt pie tā nonāksim. Ja sākotnējos TROLLFEST ripuļos folkinstrumentu izvēle bij diezgan krimināla - tur bija sadomātas visdīvainākās kombinācijas - tur piemēram bandžo bij sasmērēts kopā ar Garmošku un kautkāda mazkalibra dūdām un bouzoukī utml. kreizī bardaks. Varbūt tas bija kautkāda troļļu tautas republikas etnogrāfiskā ansambļa nedarbi, kas zina, bet kā izklausās, tad sākotnēji folk elements TROLLFESTā bij tik tā - nosacīti, ar nupat iznākušo "Brumlebassen" viss mainās. Tas vairāk iegūst Eiropas Dienvidaustrumu teritoriju (Ungārijas, Bulgārijas, Rumānijas un Balkānu) tautu entogrāfisko skanējumu līdzīgu ar to pašu GORAN BREGOWITCH, šur tur var dzirdēt ēbrejiskos un pat meksikāņu folk motīvus ("Illsint" no "Brumlebassen" (2012)


"Rundt Balet" var dzirdēt līdzību ar 1950tajos sarakstīto slaveno šveices akordionista Vernera Tomasa Pīlīšdziesmu ("Der Ententanz").



Werner Thomas "Der Ententanz"



TROLLFEST nav iedomājams bez sava komedī elementa, bet diemžēl tas tiek nolaupīts tiem, kuri ne runā ne norvēģiski, ne vāciski, bet mūzika jau internacionāla lieta, un tai kautkāda konkrēta valoda nav nepieciešamība.

Rezumē:
TROLLFEST pa savām piecām ripām kļuvis profesionāli labs un ausij tīkams, tā ka būtu pelnījis daudz lielāku atpazīstamību pasaulē un cerams, ka viņu "Brummelbassen" viņiem palīdzēs šai sakarā.
Jums, silti iesaku šo ripuli, jo tas ir TROLLFEST šī brīža sasnieguma zenīts.


"Illsint" no "Brumlebassen" (2012)



un "The Making Of Illsint" 



P.s
Vēl TROLLFEST ja nu kādam radās kāre -

"Karve" no "En Kvest For Der Hellige Gral" (2011)



"Der Verdammte Hungerknot" no "En Kvest For Der Hellige Gral" (2011)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru