pirmdiena, 2012. gada 20. augusts

[Grupas QUEEN un glamrock faniem] Pazudušie angļu dēli atgriežas [77%][iznāk šodien] THE DARKNESS "Hot Cakes"


































THE DARKNESS
"Hot Cakes"
Glam Rock (Anglija)

Domāju, ka virtuozo ģitāristu un nemazāk talantīgo vokālistu Havkinsu un co. diez vai vajadzētu stādīt priekšā, bet mazai atcerei - THE DARKNESS ieradās pie mums tālajā div-nul-nul-trešajā ar šo hitu -

(Original) "I Believe In A Thing Called Love" no "Permission To Land" (2003)


Kam drīz vien sekoja šis nemazāk labais un veiksmīgais singls -

"Love Is Only A Feeling" no "Permission To Land" (2003)


Vēl no ripuļa iznāk mazāk veiksmīgi singli "Get Your Hands Off My Woman" un "Growin' On Me". Anglijā ripulis stabili tusē pa pirmpo vietu ilgāku laiku, štatos pie amerikosiem Bilbord 200 topā daiet līdz 36 vietai, kas arī tīri neslikts rādītājs. Par šo ripuli brigāde saņēm balvas veselu jūru un atzinību pa visu pasauli - ko vairs vēl var vēlēties.

Nepaiet ne divi gadi ka THE DARKNESS izdod nākamo ripuli "One Way Ticket To Hell..And Back", kuras flagmanis bij tāda paša nosaukuma singls -

"One Way Ticket To Hell... And Back" no "One Way Ticket To Hell... And Back" (2005)


Ieraksta izmaksas ir fenomenālas - 1mlj paundu (kautkur ap 800tk. Ls). Rezultāts - nu ne tik labs kā debijas ripulī. Kritiķi uztver šo ripuli dažādi vieni slavē - citi - līdz ar zemi. Tādas slavas augstienes kā ar debijas albūmu THE DARKNESS vairs nesasniedz, Havkinsam problēmas ar alko un pulverīti un 2006tajā viņš klauvē pie rehabilitācijas centra un lūdz "Permission To Land". Rehabā Havkinsu saskrūvē atpakaļ, bet viņš grupu pamet un tālāk viņš ar psidonīmu BRITISH WHALE uzsāk solokarjeru, bet ne īpaši ilgi un vada grupu HOT LEG. 2011 THE DARKNESS sanāk kopā un atsāk darbību, kuras rezultāts ir šodien iznākošais "Hot Cakes".

"Hot Cakes" - izklausās, ka ar šo ripuli būs līdzīgi, kā ar "One Way Ticket" - kritiķi svaidīs to no viena grāvja otrā. Viltīgs materiāls - tāda īsti stipra singla/hīta šai ripulī neatradu, tādu, kas būtu šī ripuļa flagmanis kā tas bija ar iepriekšējiem ripuļiem. Nupat iznākušie singli "Nothing's gonna stop us", "Every Inch Of You" un kautkur ar dzirdētu motīvu "Everybody Have A Good Time".

 "Everybody Have A Good Time" no "Hot Cakes" (2012)



Dziesmas ir dzīvīgākas, emocionālākas - tās saucamās aizkadra dziesmas, kurām nepiešķīr to godu singloties ar visu ļembastu, kas notiek ja dziesmu izdod par singlu un "razkruķī" (viģikus filmē, taisa speciālus rautus utml.) ir mazliet augstākā līmenī nekā iepriekssšējo divu ripuļu nesinglu materiāls. Singli ir - bet tie nelikās gana spēcīgi un diez vai ārpus Anglijas robežām ieņems augstas vietas pārdotāko topos, kā arī pats albūms kopumā.

"Nothing's Gonna Stop Us" no "Hot Cakes" (2012)



 Galu galā man sanāk, ka "Hot Cakes" ir kautkur zem "One Way Ticket", ja nu grupas comeback moments nenospēlē un grupai ar šo mazliet virs vidusmēra ripuļa veicas labā nekā cerēts. Tīri subjektīvs dzirdējums un varētu atšķirties piemēram no grupas die-hard fana. Un ja - neaizmirsīsim, ka glemroka ēra ir zem zemītes jau gadus divdemit-trīsdesmit, ta ka arī šis faktors var diezgan nospēlēt.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru