pirmdiena, 2012. gada 7. maijs

Slavenākie klasiķu darbi pārkalti metālā un apgriezienos [Metalguru iesaka] THE GREAT KAT

Kā jums šķiet - ja Paganīni, Rosīni, Vāgners, Bahs vai citi klasiskie mūziķi dzīvotu mūsdienās vai viņi komponētu trīs akordu popsongus? Man tāda spalvaina aizdoma ka nē. Pieņemu, ka, ja viņi dzīvotu mūsdienās tad noteikti izvēlētos smago cehu, kādam no viņiem būtu līdz pakaļai mati (gribi staigā pliks un vari piesegties), kāds no viņiem spēlētu DRAGONFORCE, kāds CHILDREN OF BODOM, kāds MORBID ANGEL un tamlīdzīgos virtuozos grupējumos ar ļoti kompleksām un šredveidīgi ātrām ģitārpartijām.

Respekts pret tiem, kas "māk" klausīties operu vai klasisko mūziku (ar to domāju mazpazīstamus klavierdarbus, simfonijas utml. darbus). Neatceros, kad būtu ko tādu klausijies, vai pareizāksakot, kad būtu varējis piespiest sevi to darīt, bet nu pateicoties tādai ekstravagantai vellatai kā THE GREAT KAT (ja nu smalkāk gribās palasīties angļu mēlē - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Kat  mums šis process tiek smagi atvieglots (ar uzsvaru uz vārdu "smagi").






Protams, klasisko darbu modernizācija nav nekas jauns, laiku pa laikam tas tiek komerciāli vairāk vai mazāk sekmīgi praktizēts. Varbūt kāds atcerās vijolnieces VANESSA MAE darbus -


Neenujaa - malaciits, malaciits. Kaķis? Kaķis to visu var un vēl labāk, ja nemalodos, ka, kad viņai piegriežas smaigais kalibrs (ģiča) viņa paņem pleca bisi (vijoli) un čīgā tā ka kūp. Un tas vēl nav viss, viņa vēl pa vidam liek mazai un nevērtai likties ARCH ENEMY Andželai un pēdējos gados ar arī Denijam no CRADLE OF FILTH, kad Kaķis paver savu rīkli. Lab, neturpināšu slavēt Kaķi ar noslieci uz pārdotu dvēseli nelabajam, lai iegūtu šos talantus, bet ķersimies vērsim pie ragiem ;)

Beethoven Mosh (5th symphony)        


Beethoven On Speed 


The Flight Of The Bumblebee



Paganinni's 24th Caprice



Rosinni's the barber of Seville


Vivaldi's Four Seasons


Sarasate's Carmens Fantasy


Zapateado 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru