otrdiena, 2012. gada 1. maijs

MENSON-onka drasē atkal [Nupat iznācis]MARILYN MANSON "Born Villan"




















MARILYN MANSON
"Born Villan"
Industrial Rock


Mensononka kā tāds terminātors - lieto jebkādu kalibru, jebkādu megatonnu pret viņu - pofig, tas tik taisa ziņģītes tālāk un nevar viņam nekādas vecāku apvienības (nu tās, kuras amerikosiem taisa to bēdīgi slaveno uzrakstiņu "Parential Advisory Explict tasuntas" uz ripu vāķēļiem cerībā, ka tas nobiedēs jaunatni un tā nesamaitāsies klausoties / skatoties konkrēto medijas produktu), ne kristiešu apvienību protesti un aizliegumi nekac Mensonu pat ne pa gabalu, pat tieši otrādi, tā ir tāda, kā papildus reklāma. Protams par to varētu sadriķēt garumgaros palagus, bet to lai dara daudz talantīgāki, nevis tāds debīls un beztalantīgs cilvēks, kā es, kuru no dīdžejvietas izspiež tāds dīdžejs, kurš kā no malas izklausās, spēlē diseni foņķikā tik no diviem cē-dē  :D


Nu jau gandrīz divas dekādes Mensons kopš savas pirmās - 1994 gada relīzes  laikiem - nenoguris cenšās atrast arvien jaunus un jaunus veidus kā šokēt fanus un tos nabadziņus, kuriem nācies kautkāda piespiestā veidā  vērot viņa klipus vai končus. To - kas ir Mensons zina pat mana muča, tad pieņemu, ka Mensons ir jau sen sasniedzis plašā patēriņa griestus un gribot negribot metams popsņas plauktā, kaut viņa kulturālais un muzikālais devums ir tāls no tuc-tuc muzičkas uzspiestajām vērtībām (lielo pakaļu kratīšanas pūl partijā ar grēdām puskailu ķermeņu utml.) Grupējuma stils bijis kā tāds ļurīgs galerc, kurš šūpājies un ļurējis ap hardcorpanku un roku, bet kautkā vienmēr centrējies ap industriālo pusi.

Albūms izklausās pēc atgriešanās pie grupas skanējuma saknēm - pirms "Holly-wood" ēras, draudzība ar SLAYER nākusi par labu grupas smaguma kategorijai, nav vairs tik daudz tā saucamo balāžu akusteņu un Mensona trīs dienu negulēto zemo basu gurguļošanas pavadijumā kā iepriešējā ripā. Kompozicionāli dzīvīgāka ripa, kura kā Tvigijs un Mensons izsakās ir "pankroka Mechanical Animals", kur Vrennas un Tvigija riffi dažreiz ir kā pārbaudījums un sodu klausītāja izturībai, jo skan kā. Tvigija atgriešanās "High End Of Low" ir nākusi grupai par labu, bet "Born Villan" tas manāms vairāk (neenujaa Tvigijam haijendā tāda razminočka tik bij'). Lirikā var just Mensona autobigrāfiskos momentus, bet tas nav nekas jauns. Man šķiet, ka pēc ilgiem laikiem Mensons ir izdevis tīri sakarīgu ripu, pēc pēdējiem pāris švakākiem albūmiem. Nav jau protams grupas lielākais sasniegums, bet tomēr sava veida komebeks jūtams. Taka jā - metās tik virsū ;)

Cipareļi -->

MARILYN MANSON 
"Born Villan"

hey, cruel world...                                         7
no reflection                                                 8
pistol whipped                                             8
overneath the path of misery                        7
slo-mo-tion                                                  9 http://www.youtube.com/watch?v=gLOhycvehZM

the gardener                                                8
the flowers of evil                                        9 http://www.youtube.com/watch?v=QVKMGPnPfLk
children of Cain                                           8
disengaged                                                    8
lay down your goddamn arms                    8
murderers are getting prettier every day  8

born villan                                                    8
breaking the same old ground                    8
you're so vain                                               8

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru