pirmdiena, 2012. gada 21. maijs

Bēdīgslavenajam baznīcdedzinātājam šodien jauna ripa [65%][Black/ambient folk metal] [Iznāk šodien] BURZUM "Umskipitar"
































BURZUM
"Umskiptar"
Black metal


Mazliet uzdriķēš par Grišnaku, ja nu šito šņegu lasa kāds no jaunajiem kriņģeļiem un nezin par baznīcu dedzināšanām, pašnāvībām, slepkavībām un Norvēģu black metal iekšējo grupējumu 90to gadu sākumā. Konkrētāk - http://en.wikipedia.org/wiki/Black_metal_inner_circle

TIEM KAS NEZIN - Grišnaks ir black metal viena cilvēka grupa BURZUM, kura ir viena no  ietekmīgākajām black metal skatuvē un tiek uzskatīta par CVLT un punkts. BURZUM ir viena no pirmajām otrā viļņa black metal grupām, kura producēja zemas "raudzes" (low fidelity) albūmus saviem black metal albūmiem ar raupju ģitārskanējumu un kaut arī no malas labākais un tīrākās skaņas albūms izklausījās pēc dzīvā ieraksta ar lenšinieku (tā ka tur basi sprakšķ un pirž un viss skan pēc dirsas) - tā nu tas bija pieņemts, tas tika uzskatīts par labu esam un neviens no TRUE BLACK METAL leģendārām kočēm tādām kā MUTIILATION pat necentās lai būtu baigā skaņas kvalitāte visas tās pastāvēšānas laikā - tur jau slēpās tā black metal romantika - raupjumā, miniatūrismā un vienkāršībā.

 Grišnaks notusēj pa nārām no 1994 - 2009 par sērijveida baznīcu svilināšanu


(BURZUM bēdīgi slavēnais koncerturnejas promo posteris )

 un par sava grupas biedra slepkavību - par to daudz lentes iztērēts dokumentālajās filenēs. Viena no tām -














Bet, kad esam beiguši īso kursu modernajā Norvēģu mūzikas vēsturē un kriminaloģijā - varam pārslēgties uz "Umskiptar".

Attiecībā uz šo ripu domas dalās - vieniem tas ir gada gaidītākais albūms, citiem gada vilšanās. Es pie tiem pēdējiem sliecos. Manuprāt cenzējot tik nopietnus darbus jābūt pēc iespējas objektīvākiem, tā, ka fana "rozā brilles" neizsmērē visu kopskatu (manā gadījumā recenziju). Nu labi, man tā nav gada izgāšanās, bet nu pārtinams albūms gan.




Prodakšens ģičām kļuvis tīrāks un vairs tik ļoti neatgādina saniknotu bišu dravas zumzēšanu, manuprāt tīrākā un sakārtotākā ģitārskaņa kopš Vikernes muzicē. Songi, gan blāvi ar atmiņā nepaliekošiem un garlaicīgiem riffiem un ar sajūtu ka Vikernesam plejlistē ilgstoši bijis viking eposu ēras BATHORY, kurš iespējams licis viņam izmantot folk/ambient elementus stāstot mums eposus (neesu stiprs nordžā - taka tik pieņemu, ka tās ir leģendas un mīti, vai eposs). Black elements mazinās un tas ir viņa vieglākais albūms (nenjemot veeraa vinja ambientos "Daudi Baldrs" un "Hlidskjalf" ķurķī sēžot). Taka priekš manis - jebkurš BURZUM albūms ir vērtīgāks par "Umskiptar"


Majestātiskais "Vanvidd" no pagājušās ripas "Fallen" (2011)    9/10


Vai kulta klasika "Dunkelheit" (no vācu val. Tumsa) no "Filosofeem"(1996)  9/10



BURZUM
"Umskipar"

Kopā 6.5/10

Atsevišķi -->
 
bloedstokkinn             -
joln                              7
alfadanz                       7
hit helga tre                8
aera                              7
heldr                            7
valgaldr                       7
galgviadr                     6
sutr sunnan                  7
gullaldr                        7
nidhoeggr                     -

Meh :(


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru