svētdiena, 2012. gada 27. maijs

Jūriņ' prasa smalku tīklu, Laiviņ' baltu zēģelīt...[73%][Progressive Funeral doom metal][Nupat iznācis] AHAB "The Giant"



























AHAB
"The Giant"
Progressive Funeral doom metal


Kārtīgs funeral albūms ir tāds, kuru uzliek pirms gulēt iešanas un kad no rīta atmodies, tas vēl nav tā īsti beidzies. Varbūt tas liksies pārspīlēti, bet nu tāds nu ir tas priekšstats lielākajam vairumam ne-bērinieku metalurgiem. Neenujaa - savs patiesības grauds jau tur ir...

Ja tu esi fjunerāļa fans - tad vari sevi pieskaitīt pie intelektuālo metalurgu kastas, jo kurš katrs Alfons tak nevar klausīties padsmitminūtīgos songus, viņos iebraukt un vēl tērēt reālu piķi albūma fiziskai iegādei.

AHAB ir friču grupējums un tiem, kas nezin, līdz ar tādām brigādēm, kā MOURNFUL CONGREGATION, WORSHIP, SKEPTICISM, EVOKEN u.c AHAB ir funeral skatuves viena no redzamākajām brigādēm. AHAB ir gračenes par balto vali Mobiju Diku kuģa kapteinis un grupējuma galvenās songu tēmas ir jūra/oķītis un šīs gračenes tēli/notikumi nu jau visu trīs ripu garumā. Paši savu stilu džeki sauc par Nautik-doom metal.

 "The Hunt" no "The Call Of Wretched Sea" (2006)                      8/10



"The Giant" skanējums ir mainījies - pirmajās divās ripās tas bija klasiskas death/doom, kurš nodowntempots līdz pilnīgam fjuneralam. "The Giant" savukārt pamatskanējums palicis tas pats death/doom partijas, kuras mijas ar izteikti vairāk tīro vokālu partijām (vokālista izaugsme ir sadzirdama ar neapbruņotu ausi) un brīžam ambient, brīžam soft jazz ("Further South" sākumā) brīžam post-rock garo noskaņu segumu ģiču vairāk akustiskais skanējumā. Riffi kaut arī lēni kā gliemezis un ar tehnisku izpildījumu absolūti neizceļas tomēr spēj noturēt interesi un ir pat diezgan melodiski ("Fathoms Deep Blue"),  arī par spīti augstāk minētajiem eksperimentiem ar mierīgajām partijām un kaut arī bieži jākoncentrējas tā lai songam nepazaudētu pavedienu. "The Giant" mēs varam dzirdēt mierīgo partiju un kā vētru jūrā plosošos dūmvētru partiju miju līdzšim vislielākos kontrastos AHAB diskogrāfijā arī par spīti notušētai un mazliet vājinātam ģitārdistoršenam.

Personīgi uzskatu, ka iepriekšējās divas ripas ir daudz veiksmīgākas, jo manuprāt tās kautkā organiskāk saaudzē gan lirisko tematiku ar riffiem, tā ka var bezmazvai jūru dzirdēt šalkojam un gaidīt ka kāda ķērkle ar snaiperisku precizitāti uzķēzīs.


AHAB
"The Giant"

Kopā 7.3 no 10

Atsevišķi -->

further south                                7   
aeons eclipse                               7
deliverance                                 8 http://www.youtube.com/watch?v=YZgEmEEIbIY    
Antarctica the polymorphess   8
http://www.youtube.com/watch?v=_N56x5YY-l0 
fathoms deep blue                     8
http://www.youtube.com/watch?v=UlC_tzxmyEs&feature=relmfu
the giant                                      7


Metalguru vēl šai sakarā iesaka:

WORSHIP "All I Ever Knew Lie Dead" no "Dooom" (2007)   9/10





MOURNFUL CONGREGATION "The Waterless Streams" no "The Book Of Kings" (2011) 8/10



SKEPTICISM "The arrival" no "Alloy" (2008)                         8/10


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru