trešdiena, 2012. gada 30. maijs

[CANNIBAL CORPSE faniem] - Kā DEICIDE Hofmaņbrāļi savu jauno grupu pēc kašķa ar Glenu Bentonu gandrīz nenosauca par BENTON-CIDE [85%][Nupat iznācis] AMON "Liar In Wait"
































AMON
"Liar In Wait"
Death metal

Tā nu sanāca ka divnuullnullceturtajā DEICIDE pameta abi tās dibinātāji - ģičenieki - Ēriks un Brajans Hofmaņi. Iemesls pilnīgi stulbs manuprāt - Bentons bik saspiedies galvā - karoč, kakls gribēja 50% no grupas ienākumiem vienam pašam sev un kautkādas vēl drakoniskas - sev par labu autortiesību atlīdzības. Nu ko - kaklu Hofmaņi aizsutija uz garu izstieptu pirkstu un izdomāja, ka ļubestība beigusies un ka katrs šķīst uz savu pusi. Un tā Hofmaņbrāļi izdomāja, ka paņems pirms DEICIDE grupas nosaukumu AMON un tā teikt pārrestarēs to. Nepagāja ne 8ņi gadi, ka mūsu priekšā ir nonācis šī lēmuma rezultāts ieslodzīts plakanas un apaļas formas plasmasiņā.

Pats Lajers sākas ar diezgan pabālo "Among Us", kurš tika izdots kā singls (vai tikai vidjiks?) un bija pieejams jau kautkādus mēnešus atpakaļ. Šis singls manuprāt nedara godu tā kā īpašu "odziņu" tajā neatrast, intriģē tik sākumā esošais kāpinājums, kurš pēc tam nošļūk garlaicībā. Tālāk jau viss notiek daudz inčīgāk - Hofmaņbrāļi parāda klasi kaut arī kopējais skanējums bieži atgādina tos pašus korpsus ar, kā es saucu, "sāpīgajiem riffiem" - korpsiem raksturīgo riffu salikumu, kas sākas ar bassa notīm un beidzas ar smalko stīgu apakšām, tik smeldzīgā ģitārskolas manierē, kas atgādina pulsējošas agoniskas sāpes (piem. "Wrath Of Gaia" pirmais riffs, "Reaching For Flesh" var dzirdēt solo ģīčas piešpricē pantiņā, arī "Sembiance Of Man" u.c). Arī bez šiem tā saucamajiem "sāpīgajiem riffiem" var dzirdēt dažādas līdz šim dzirdētas korpsiskas ritmu daļas starpspēlēs (kautvai tai pašā "Sembiance Of Man"). Jehaēls toč ņēmis vokālstundas pie pašā Korpsgraidera, visa tā growla maniere, vārdu bēršana ir gandrīz 1:1 ar Korpsgraideru (šķirba tik tāda, ka Jehaēlam growls ir tāds mīkstāks un sulīgāks, pret Korpsgraidera ķēdespīpmaņa aizsmakušo grovlu). "Sentence and Sapience" ir vislabākais piemērs tam. Korpsfanam nepasakot, ka tas ir AMON, droši var ko tādu iesmērēt par Korpsu. Un Jehaēla 7 stīgu baseni ripā nevar dzirdēt. Bet seksīga butaforija gan ;)

Among Us                                                               7/10



Verdikts. Labs albūms ar ko Bentonam kompostrēt olas, lai arī Hofmaņi nav nonākuši pie sava skanējuma, bet to lielākoties aizlienējuši no Korpsiem, gan vokāli, gan instrumentāli, vai nu tā bija pakazuha, ka Hofmaņi vēlas pēc iespējas tālāk distancēties no DEICIDE skanējuma. Hofmaņi ir malači un Bentons ir skops un stulbs vīrieškārtas orgāns.


AMON
"Liar In Wait"

Pa lielam  8.5/10

Pa mazam -->

among us                                      7
eye of the infinite                        8
lash thy tongue and vomit lies     7
liar in wait                                   8
reaching for flesh                        8
http://www.youtube.com/watch?v=M6H467R54Yk
semblance of man                       8
sentence and sapience                 8

spath forth from the darkness       7
wrath of Gaia                                7


Ķūbs skops, cik sapratu uz to pašu kopīraitu pamata. Ceru, ka arī bez daudz piemēriem, jūs uzticēsieties manai recenzijai un "iegaadaasieties" šo ripu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru