otrdiena, 2012. gada 15. maijs

[72%] [Metalcore][Iznāk šodien] SHADOWS FALL "Fire From The Sky"



























SHADOWS FALL
"Fire From The Sky"
Metalcore

Nu jau veselus 15 gadus šadovi izmisīgi klopējās pie lielā mainstrīma durvīm, bet nu durtiņa izrādās ar šleperi - tā paverās nelielas spraudziņas formātā un vairāk par vienu kāju/roku iekšā dabūt nevar - nu kautkā nelaiž viņus tālāk. Kaut arī vārds SHADOWS FALL šad tad parādās pie metalurgu nokvēpušajām debesīm, tomēr tas tur ilgi neuzkavējas, bet gan ātri izkūp un bieži vien tā vietā nostājas un paliek citi vārdi kā KILLSWITCH ENGAGE, TRIVIUM, AS I LAY DYING, GOD FORBID, CALIBAN u.c. inčīgāki metālkuoru izstrādājumi.

Kur tad varētu slēpties vaina? Itkā fani ir, šaibas arī vesels samosvāls, bet ja tās paklausās tuvāk, ātri saproti, ka tev ir nelietīgi iesmērēta vidēja banda, kura varbūt varētu neštancēt ripas ik pēc gada, diviem, bet gan strādāt pie to kvalitāšu uzlabošanas un radīt nezūdošas metālvērtības. Tajās trūkst tas saucamais ticamības moments, tās dzirkstelītes, tās rozīnītes, kas nogrābtu klausītāju aiz olām un liktu saprast - jā, šī ir tā manējā, šī ir tā mana vienīgā, kuras diskogrāfiju ņemšu līdzi koka metelītī, kad pienāks mans laiks. Trūkst tas inčīgums, kuru tik viegli izkonkurē augstāk minētās bandas. Progresiņš no ripas uz ripu ir, bet nu gaužām minimāls. Nēnu tādi inčīgi momentiņi jau parādās - galīgi jau šī nav tāda ripa ar kuru bruģēt lielākas vai mazāka nozīmīguma braucamās daļas - ripai manuprāt veiksmīgi izvēlētas gan intro dziesma ("The Unknown") gan outro dziesma ("The Wasteland") kā piemēram kautkur kompozicionāli līdzīgie "Divide & Conquer" un "Nothing Remains" piedziedājumi, kuri izvelk dziesmu ir spēcīgākie gabali. Bet pārējie standarta riffi vairāk vai mazāk ir jau dzirdēti neskaitāmo līdzīgā žanra kolēģu darbos, kā arī pašu šadovu diskogrāfijā, taka  A. Slaktera vārdiem izsakoties: "Nasing Spešal".

 Vērtējumlaiks (kāds nu tas ir) -->

SHADOWS FALL
"Fire From The Sky"

the unknown                       7
divide and conquer            8 http://www.youtube.com/watch?v=2A8lre_SHh4
weight of the world             7
nothing remains                 8 http://www.youtube.com/watch?v=m1pE9xKtHBY&feature=relmfu
fire from the sky                 7
save your soul                    8 http://www.youtube.com/watch?v=NFA75HNp_rE

blind faith                            7
lost within                            7
walk the edge                       7
the wasteland                       7


 P.S.
Ja arī nenoklausīsies šo diezgan viduvējo ripu - neko nebūsi pazaudējis. Iepird manās nesenajās recenzijās par līdzīga žanra censoņiem, kuriem manuprāt sanāk labāk par šadoviem

BLEEDING THROUGH "The Great Fire" (2012)
 http://metalgurulatvija.blogspot.com/2012/03/bleeding-through-great-fire-2012.html

CALIBAN "I Am Nemesis" (2012)
http://metalgurulatvija.blogspot.com/2012/03/caliban-i-am-nemesis-deluxe-edition.html

DEMON HUNTER "True Defiance" (2012)
http://metalgurulatvija.blogspot.com/2012/04/demon-hunter-true-defiance-christian.html

GOD FORBID "Equilibrium" (2012)
http://metalgurulatvija.blogspot.com/2012/03/iznak-sodien-god-forbid-equilibrium.html



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru