piektdiena, 2012. gada 14. septembris

[Atmosfēriskais vīkends] [76%][Nupat iznācis] THE GATHERING "Disclosure"
































THE GATHERING 
"Disclosure"
Atmospheric, electronic trip-hop/alternative rock (Holande)


Par THE GATHERING nozīmīgumu gan Gotiskā, gan Atmosfēriskā roka lauciņā jau rakstiņu uzmnontēju - ja esi palaidis garā - ĻOTI IESAKU pārslasīt un pārklausīties  -

http://metalgurulatvija.blogspot.com/search?q=the+gathering


Kad Anneke Van Gīrsbergena pameta grupējumu (2007) un uzsāka solokarjeru AQUA DE ANNIQUE un cieši sadarbojas ar DEVINu TOWNSENDu (par to nākamnedēļ būs "smērējums") likās, ka ar THE GATHERING cauri būs - Anekes fani pakāsēja, pakāsēja par "The West Pole" (2009), bet pa lielam nomierinājās. THE GATHERING bija spējīgi turpināt sevis izzināšanas ceļojumu un turpināt mūs priecēt ar arvien jauniem gabaliem sev tik pazīstamajā atmosfēriski-eksperimentālajā manierē.

"All You Are" no "The West Pole"(2009)



"Disclosure"(2012)  ir kārtīgs solis uz priekšu THE GATHERING muzikālajā attīstībā - pagājuši trīs gadi kopš "West Pole" THE GATHERING radušies jaunie iedvesmas avoti, kopskaņai pievienojas nedaudz elektronisku cilpu/efektu akcenti, eksperimenti turpinās. "The West Pole" bija vairāk tendēts uz tādu "izstieptu" un ne vienmēr interesi rosinošu altrenatīvi atmosfērisku roku,"Disclosure" varētu drīzāk atgādināt tādus iepriekšējos ripuļus kā "Home"(2006) vai "Souveniers"(2003). THE GATHERING savā skanējumā spēj organiski sakausēt dažādas kompozicionālās noskaņas tik meistarīgi tā, ka lai arī dziesmas skanējuma sākums un beigas krasi atšķirsies (kā piem. "Meltdown", kurš sākas diezgan spraigā roķīgā ritmā un ap dziesmas vidu "izpūst un izsmērējas", tad"pierimst  un pāriet trip hopiskā atmosfēriskā sapņainīgumā) tomēr par spīti šim skanējuma atšķirībām nejutīsi, ka dziesmā būtu kas lieks (protams, ļoti iespējams, ka liksies, ka dziesmas vietā ir divas).

"Meltdown" no "Disclosure"(2012)


THE GATHERING dziesmas ir kā garš plūstošs pavediens, un tas nav nekas jauns nu jau gadus 15mit. - jaklausies un tev patīk THE GATHERING - zināsi daudz ko pastāstīt par pacietību ;)

"Heroes For Ghosts" no "Disclosure"(2012)
http://www.youtube.com/watch?v=6m-zhD8Qh9w&feature=relmfu


Geimoveram:
Izteikti stipru un paliekošu dziesmu man liekas, ka THE GATHERING nav jau stipri pasen (tā šķiet, ka kopš "Souveniers"(2003) laikiem) arī "Disclosure" diez vai būs domāts ārpus THE GATHERING fanu pulka esošiem mūzikmīļiem.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru