pirmdiena, 2012. gada 30. jūlijs

[Trešeriem] [70%][Nupat iznācis] DEW-SCENTED "Icarus"
































DEW-SCENTED
"Icarus"
Thrash/Death metal (Vācija)

Tātad turpinam raidījumu "Trešmetāla albūmu apskate". Bet ja nopietni, tad šī būs pēdējā trešam veltīta apskate, jo cik skatos plānotājā, tad nekas trešīgs kādu momentu nenāks ārā, ta ka treš-nemīļi varēs atvilkt elpu.

DEW-SCENTED - pasaulē slavena friču death/thrash brigāde, kura savu darbību uzsāka tālajā 1993šajā, kad ap to laiku grandžš bij izspēris no treša visus mēslus, tā ka par šo stilu sāka manāmi nīkuļot un pat lielie treš dūži (METALLICA, ANTRAX, SLAYER, MEGADETH) sāka eksperimentēt ar savu skanējumu, tā ka no treša viņu ripuļos vairs nebija ne smakas.

Vācijā - DEW-SCENTED dzimtenē gan trešu spēlēja godīgi (nu lab, tur KREATOR paniekojās ar eksperimentiem "Renewal" 1992ajā un man liekas ka TANKARD sāka puļīt panķiskāk ja nemaldos), bet globālais treša panīkums bija arī šeit jūtams. Pēc idejas tādam DEW-SCENTED nemaz nevajadzēja būt, bet, redziet - izveidojās. DEW-SCENTED sāka diezgan dūmīgi - pirmajos divos ripuļos "Immortelle"(1996) un "Inoscent"(1998) skanējumā jūtams ļoti savdabīgs kokteilītis - tāds savdabīgs sajaukums no dūma, deža un treša ar ļoti kaitinošu, es pat teiktu - neiespējamu vokālu.

Tā ka dūmeriem iesaku "Immortelle" ripuli -

"Black Is The Day" no "Immortelle" (1996)                                           8/10


"Unending"  no "Immortelle" (1996)                                           8/10 


 Kad nu esam pabarojuši dūmerus varam atgriezties pie trešeriem.
Pēc šiem diviem ripuļiem DEW-SCENTED sāk ieturēt trešam raksturīgāku skanējumu un vairāk vai mazāk pazūd treša līdzskrējēju brigāžu neskaitāmajās miriādēs, tā kā ar īpašu un oriģinālu skanējumu neatšķirās un līdz ar to neizlec uz pārējo fona.

"Icarus" - ripulis nr. 9. Absolūti neatšķiras no kautvai tā paša - iepriekšējā 2010tajā iznākušā "Invocation", uz kopējās produkcijas fona varētu likties, ka kopskaņa ir mazliet raupjāka, drūmāka, tembrāli zemāka. Biezie ģitārriffi liekas dzirdēti jau citos DEW ripuļos tā, ka šķiet daži rifii ir jau vecāka materiāla pārstrāde. Soliņu vairāk, kas priecē, bet tādu "Uh!" izlecošu songu īsti nav, jo diemžēl visa ripuļa laikā nepamet vienveidības sajūta, kuru nespēj kliedēt viesvokālistu iznācieni - Robs Ubrināti no SACRIFICE ("Gleaming Like Silver"), bet labāk veicas pasaulsslavenajam producentam un EDGE OF SANITY visvarim Denam Sveno ("Reawakening").

Manuprāt šitas ripulis ir tāds trešeru iztikas minimums, ja nu GALĪGI, GALĪGI nav ko klausīties, tad var pēc šitā pasniegties, bet tā - citādi - pret sienu.



DEW-SCENTED
"Icarus"

 Pa lielam (jeb par ripuli kopumā) 7/10

Pa mazam (jeb aptuvens cipars par katru ziņģi atsevišķi) -->


hubris                               7(instr.)
sworn to obey                  7
thrown to the lions         8 http://www.youtube.com/watch?v=PugxL2jSFOg
storm within                    7   
gleaming like silver        8
by my own hand              7
the fall of man                8
reawakening                   8

destined to collapse         7          
a final procession            7
perpetuated                      7

Skops ķūbs, tad jāieliek kas no vecajiem kusakiem -

"Retain The Scars" ar Mille Petrosa no KREATOR             8/10    


"That's Why I Despise You" no "Incinerate" (2007)                      8/10


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru