svētdiena, 2012. gada 15. jūlijs

[Smagajiem melomāniem] Kā četri kristieši sadzīvo ar neticīgo pasaulsslaveno Kristiānu Alvestāmu zem viena death metal jumta [74%][Nesen Iznācis] MISERATION "Tragedy Has Spoken"
































MISERATION
"Tragedy Has Spoken"
Death metal (Zviedrija)

MISERATION pieņemu ka daudziem neko īpaši neizteiks, bet ja tev patīk viena no pasaulē redzamākajām melodesas brigādēm SCAR SYMMETRY (sevišķi pimie trīs ripuļi ar talantīgo vokālistu Kristiānu Alvestamu) tad varu pateikt priekšā - MISERATION vokālists ir tas pats Alvestams. Viņš kautko nesadalīja ar SS brigādi (ne nacistu "es-es" ;) un aizšiftoja prom uz MISERATION. Te būs smuks piemēriņš Alvestama vokālajam talantam, ja nu kāds UZDROŠINĀS nezināt, kas ir SCAR SYMMETRY - grupējums, kurš bieži viesojas smago melomīļu plejlistē -

"The Illusionist" no "Pitch Black Progress" (2006)                 9/10



Aizšiftoja Alvestams no SS un tagad vinju tur aizvieto DIVI vokālisti, jo pa sīrijus Alvestama vokālais talants ir vismaz DIVU vērts un tāpēc ar vienu aizvietotāju pat nepietika. Protams tas viņam nenozīmēja GAME OVER - Alvestams jau vienmēr bijis darbarūķis un viņam vienmēr bijis darba pilnas rokas.Viš vienmēr tusē pa kādām 4-5 grupām vienlaicīgir - te vinš iedzied ripuli ar SOLUTION .45, te iespēlē ģiču/iedzied THE FEW AGAINST MANY, te vēl papildus minētajām vokālajām, ģitārnodarbēm ieklimperē uz sintiņu partijas TORCHBEARER un tieši šobrīt noparkojies pie MISERATION.


MISERATION savdabīgs kantoris - sastāv no 4riem kristiešiem un Alvestama, kurš nav reliģisks, kā rezultātā šī savienība dabuja meklēt zelta jeb neitrālo tekstu vidusceļu, jo Kristiāns nejuta reliģiskos tekstus vilinājumu, tekstus, kurus rakstija viens no ģitāristiem (vai nu Janī vai Markus, neņemos taga atcerēties).

Ar MISERATION ir tāda ķēpa, ka pēctam kad Alvestams lieto gan savu zemo graindīgo grovlu un skaisto tīro vokālu melodeziskos pasākumos kā tas pats SCAR SYMMETRY, SOLUTION .45, tad pēctam MISERATION pēdējie divi ripuļi liekas tik "so-so" ar savu brutālo HYPOCRISY līdzīgo smago ģiču un pļērcošo bass skanējumu, kurš padara parastu dezi par brutāldezi (lieliskajā HYPOCRISY diskogrāfijā stipri līdzīgā intonatīvajā skanējumā tādas parasti ir visas nemelodiskās dziesmas sākot no "Into The Abyss" (2000) ripuļa un uz augšu). Tāds nu ir tas pieraduma spēks - zinām ko no kakla var sagaidīt, ja to nesagaidam, tad uzreiz ceļam pažaru vannā.

Turpinot par "Tragedy Has Spoken" var apgalvot, ka ripulis ir diezgan daudzveidīgs, salīdzinot ar diezgan vienveidīgo un monotono iepriekšējo ripuli "The Mirroring Shadow" (2009). Šeit var atkal sastapt melodiskumu "On Wings Of Brimstone", kur Alvestams atkal lieto tīro rīkli, tāpat ripulī tiek uzlabota agresija zemajos ģiču basstoņos kā jau minēju iepriekš, tāpat šeit var sastapt austrumnieciskos stīgu instrumentus pirmajā "Stepping Stone Agenda", "Ghost Barrier", "On Wings Of Brimstone", taka šis kantoris piedomā par skaņu un ja šo bodīti nepievērs, tad ar laiku - nākamajos ripuļos varēs dzirdēt vēl daudz citus jauninājumus.

"On Wings Of Brimstone" no "Tragedy Has Spoken" (2012)                    8/10



Galīg labs ripulis nav manuprāt, tik tāds mazliet virs vidusmēra, jo pārāk ilgu interesi neizraisa - bet Alvestama faniem tīri labi derēs.


And so....


MISERATION
"Tragedy Has Spoken"

Pa lielam 7.4 no 10

Pa mazam jeb atzīmju formā -->

stepping stone agenda          7
children of the flames          7
ghost barrier                       8 http://www.youtube.com/watch?v=QXhWcENOeMY

ciniphes                                7
hill of the poison tree            7
disaster cage                         7
on wings of brimstone        8  http://www.youtube.com/watch?v=6HZV4aX5bm8
white light black rain            7
tomb of Tephra                     7
waylayer                               7


Post Scriptum:
Vēl šis tas no Alvestama smagās daiļrades SCAR SYMMETRY laikos -

"Path Of Least Resistance" no SCAR SYMMETRY "Pitch Black Progress" (2006)    10/10



"Veil Of Illusions" no SCAR SYMMETRY "Symetric In Design" (2005)             9/10


"Detach From Outcome" no SCAR SYMMETRY "Symetric In Design" (2005)      9/10


"Timewave Zero" no  SCAR SYMMETRY "Holographic Universe" (2008)                       9/10


"Artificial Sun Projection" no SCAR SYMMETRY "Holographic Universe" (2008)           9/10





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru