trešdiena, 2012. gada 11. jūlijs

[Old school dezistiem] Elitārs metāls nekad nenoveco [78%][Nesen Iznācis] MASTER "The New Elite"






































MASTER
"The New Elite"
Death metal (ASV)


Tiem, kas nepārzina tik labi metālmūzikas un it sevišķi death metal vēsturi - pačukstēsu priekšā - MASTER ieņem ļoti redzamu vietu šai nozarē un to pazīst kā vienu no pirmajiem death metal grupējumiem, kura skanējums ir iespaidojis ne vien vienu vēlāko deathbrigādi.

"Get Up And Fight" no "The New Elite" (2012)                                 8/10



"The New Elite" jeb ripulis nr. 11 īpaši nepārsteigs, izmaiņu tikpatkā nav, produkcijas skanējums varbut mazliet zemāks, raupjāks un piezemētāks nekā iepriekšējais ripulis "The Human Machine" (2010). Nav krasās tematiskās atkāpes, tādas, ka čaļi izdomā uzspēlēt pilnīgi kautko citu, piemēram blūzu starp blastbītu un grovlu raupjajām dziesmām (dziesma "Purchase a new handgun" no "Let's Start A War" (2002)) vai arī kautko funkīgāku ("We're About To Fall" no "Faith Is In Season" (1998)). Bet tie šķiet ir tādi uzspiesti/samocīti mēģinājumi kautkā dažnedažādot skanējumu, jo tikko MASTER skan kautkā savādāk, tad uzreiz rodas pamatotas aizdomas ka MASTER kautko koverē (piem. "Miss Misery" no "Let's Start A War" ir NAZARETH kovers.

"Miss Misery" (NAZARETH kovers) no "Let's Start A War" (2002)      9/10



MASTER džekiem ir sava formula raupjajā ols-scool skanējumā, kura darbojas un pie kuras viņi ir kā pielipuši jau gandrīz 30mit gadus un izmaiņas nebūs gaidāmas arī nākamajos ripuļos.

"The New Elite" lai arī nav ūberkruts ripulis un diez vai kļūs par 2012 gada labāko old-scool death metal ripuli, un ar īpašu lirisko/tematisko daudzveidību neatšķirā. pārsteidzoši, ka tas neuzdzen žāvu, bet ļauj noklausīties ripuli līdz pēdējam skrimslītim un to izbaudīt. Songos variējas tempu un dažreiz arī ģitārskolu daudzveidība, kā piemēram "Remove The Knife" labi izpildīto grūvīgo sākumu nomaina abrazīvā death metal gaļmašīna dziesmai progresējot, vai piemēram "Get Up And Fight", kur pa vidu death metal kasītajam rifam mijas trešīgais "galopiņš" un grūvdeath apkāpe ar priekšējā frontes līnijā izvirzīto bass partiju pirms "Get A Grip...Get A Grip On Reality" piedziedājuma,  moments, kas skan tik klasiski old-scool death metal.

 Par Spekmana daudzslāņaino, daudzveidīgo un gaļīgo rūkli nav ko īpaši piebilst - tas vienmēr bijis savos uzdevumu augstumos no MASTER pirmās dienas. Un protamas bass un bungas, kuras MASTER muzikālajai kompozīcijai piedod dziļumu un "spīd" it īpaši "Souls Of Dissuade" un augstāk minētajā "Get Up And Fight".

Tātad -

MASTER
"The New Elite"



Pa lielam 7.8 no 10
Pa mazam -


the new elite                    7
rise up and fight             8  http://www.youtube.com/watch?v=Bg0N_SqG6ig&feature=relmfu

remove the knife             8 http://www.youtube.com/watch?v=nyXKixR5ISM&feature=related
smile as you're told        8
http://www.youtube.com/watch?v=ih4Z2g4stFY&feature=relmfu

redirect the evil                7   
out of control                   7 
as two worlds collide      8      
new reforms                    8  
http://www.youtube.com/watch?v=66_hk6agnHo
guide yourself                  7                 
souls of dissuade              7            
twist of fate                      7


Post Scriptum:
MASTER mīl un ciena Džoniju -




Un vēl varu droši ieteikt MASTER ripuli "Four More Years Of Terror" (2005)




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru