svētdiena, 2012. gada 22. aprīlis

Kad Metālisti atpūšās jeb vēl viens pastāsts par Atmosfērisko roku

Tiem, kuri lasīja rakstiņu par ANATHEMA varu piedāvāt vēl vienu izcilu atmosfērisko grupējumu, kas, lai arī vairs nespēlē smaguci jau gadiem, tomēr tiek augsti vērtēts metālistu ciemā un tiek klausīts neizskaidrojamo galvassāpju gadījumos sestdienas un svētdienas rītos, (pēc-talku) fiziskos nogurumu momentos kā arī sirdssāpju brīžos.


 THE GATHERING
Death-Doom metal (1989-1992)
Gothic Metal (1993-1999)
Atmospheric Soft Rock (2000 -  ... )

THE GATHERING - Nīderlandes grupējums, uzsāk darbību 1989tajā kā death-doom metal blice ar vīrieš-growlu, kam šad tad uzbāžas sieviešvokāls vokālajā nodaļā. Šamiem iznāk divi demo un 1992ajā viens lielais ar nosaukumu "Always..."



Pēc šīs ripas Barts Smits (vokāls) aizmizā prom (vai nu viņam to palūdz izdarīt) no THE GATHERING. 1993šajā iznāk "Almost Dance" ar jau gotiskāku skanējumu, kur vokālās izvirtībās piedalās Martine Van Der Loon un Niels Duffhues (Niels  šai ripā nenormāli skan pēc Patona no FAITH NO MORE).



 THE GATHERING "Like Fountains"                       8/10


Savu īpašo skanēju THE GATHERING parāda 1995tajā ar "Mandylion", kad vokālos pienākumus vairāk kā 10mit gadus pilda Annete Van Giersbirgena. Metālistam sirds taisni vai apmet kūleni par tik skaistu sievišķi -

THE GATHERING "Leaves"                                       8/10


Man liekas ka plašāku atzinību grupējums izpelnījās ar nākamo 1997tajā gadā iznākušo "Nightime Birds", kurš parāda grupas izaugsmi un spēju radīt savu skanējumu.







THE GATHERING "On Most Surfaces"                         8/10



THE GATHERING "Earth Is My Withness"                     8/10


THE GATHERING "Kevin's Telescope"                             8/10


THE GATHERING "Nighttime Birds"                                 8/10



"Kevin's Telescope" singlā atrodas skaists b-saids - DEAD CAN DANCE koverītis "In Power We Entrust The Love Advocated" kovers.                                                  9/10


Nākamajā gadā (1998) iznākušais "How To Measure A Planet?"sākas grupas Atmosfēriskās vēsmas. Bet tas vilciens vēl nav pavisam pienācis


Probably Built In The Fifties                                           9/10



Tas vilciens pienāk nākamajā - tūkstošgadē iznākušajā manuprāt stipri pagarākajā un izstieptajā ripā "If Then Else", kur gotiskums, vairs tik tāds attāls un reti satiekams radinieks.



Analog Park                                                                       9/10 






THE GATHERING kurss ir uzņemts un tas nemainās līdz pat šodienai. Maigais atmosfēriskais skanējums turpinās 2003šajā iznākušajā "Souveniers"...



"You Learn About It"                                                     10/10






...2006tajā iznākušajā "Home"...




...2009tajā iznākušais "The West Pole" ir jau bez Annetes - viņa 2007 grupu pamet lai būtu kopā ar ģimeni, bet nepārstāj muzicēt. Top viņas pašas grupa AQUA DE ANNIQUE, kā arī viņa sadarbojas ar citām grupām (piem. DEVIN TOWNSEND PROJECT u.c).





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru