pirmdiena, 2012. gada 16. aprīlis

[Atmospheric soft rock][Iznāk šodien] ANATHEMA "Weather Systems"

ANATHEMA 
"Weather Systems"
Atmospheric Soft Rock





















No baznīcas izdzītie bardi ir atkal klāt (ja nu kāds nezināja ko nozīmē vārds "Anathema"). Es baidos, ka šis grupas nosaukums diezvai viņiem vairs piestāv, bet nu tā kā, tas tika izvēlēts ļoti pasen, ļoti "smagos" un antireliģiskos apstākļos (sāk viņi kā death-doom koče un tad ar katru albūmu gradāli sāka palikt vieglāki un vieglāki), tad nu piecietīsim. Ne jau grupas nosaukums dara grupai godu, bet gan tās darbi.

Viens gudrs onka (Renārs Daradeiko - nu tas pats kas bij Liepājas brutāldesas BARBAROSSA vokāls un kuriem man vajadzēja demo "Infernal Unleashed" zīmēt vāciņu) man sūdzējās, ka viena no viņa mīļākajām brigādēm ir palikusi nenormāli salda. Neenujaa. Lekciju lasīt par to, ka mūziķi, tāpat ka pārējie mirstīgie, izaug, viņu domāšana mainās, vērtību skala pārvēršās līdz nepazīšanai ANATHEMA gadījumā ir gadus 15mit par vēlu. Bet to, ka šis lieliskais grupējums ar katru relīzi kļūst arvien saldāks (ne salkanāks) to nevar nepamanīt. Smagās ģičas šai albūmā skan (mērījis neesu) nu mazāk par minūtēm divām, pārējais tiek pārvērsts par tādu, kā ugunskura salidojumu ar padziedāšanu akusteņu pavadījumā. Lī Duglasa pārdzied Vincentu un bezmaz vai dzied vairāk par viņu, ta ka viš ar tur ir tik otrā vijole kā izskatās un tādejādi ANATHEMA vēl vairāk neizklausās pēc sevis. A klausītājs, ja nu nav nekāds bezsirdis un kvadrātpiere arī par spīti šīm negācijām, savu emociju devu atradīs pat pirmajā albūmā ne tikai ANATHEMA atmosfēriskajā dzīves periodā.

Pats esmu redzējis rūdītam metalurgam (konkrētāk no dūmeru ceha)  acīs asaras klausoties šito, taka baig nopietnā štelle - es jums saku -



Albūms manuprāt klausāms tik līdz pirmajai pusei, kur bāzējas spēcīgākās un emocionālākās dziesmas kā "Untouchable" duoloģija, kas paliek atmiņā pēc pirmās reizes (tur ko Vincents savai sievai cenšās iestumt ka nav viņu krāpis un ir bijis uzticīgs vīrs? Teksts tā saka :D ), "The Gathering Of Clouds" un "Lightning Storm". Pēctam - Čau Rasma! - tā doma paliek par izstieptu un uzstieptu klausītājam, vai vienkārši izsakoties - grūti uztverama un garlaicīga.

Enīvejs - nu es liktu atzīmes šitenšitā -->

untouchable, part 1                9
untouchable, part 2                9
the gathering of clouds           8 http://www.youtube.com/watch?v=LCzWL6jFpgo
lightning song                          8
sunlight                                     7
the storm before calm               -
the beginning and the end        7
the lost child                             -
internal landscapes                   7

Ķūbs - anatēmi-skops. Tad nu kautko no vecajiem atmosfēriskā roka ēras hītiem jākasa kopā.

Pressure (no "A Fine Day To Exit" (2001))                                   9

Ofic. video - http://www.youtube.com/watch?v=95lKo_7QMnM&ob=av2n

Dreaming Light (no "We're here because we're here" 2010))      8





 Hope (Roy Harper & Jimmy Page cover)                                    9
 (šitā dziesma jāpastin uz apmēram 1:30 - baig gairais introdakšen ļureklis ;)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru