ceturtdiena, 2012. gada 26. aprīlis

Īsumā par CRADLE OF FILTH un [Nupat iznācis] PRONG "Carved Into Stone"




























"Midnight In The Labyrinth" nevajadzētu saukt par Full-lenght albūmu, drīzāk par Best Of vai kompilāciju jeb izlasi. Full-lenght ir pilnīgi jauns materiāls, kurš ieslodzīts ripā mums par prieku, šis ir orķestrāls divu cē-dē rīmeiks, kurš turpina britu lielāko smago grupējumu tradīciju savu pilnīgi veco un gandrīz aizmirsto materiālu mēģināt mums vēlreiz iesmērēt tik citā skanējumā kā to izdarīja MY DYING BRIDE ar pagājušā gada operatisko/simfonisko rīmeiku albūmu vecajaiem gabaliem "Evinta", tai sekoja ANATHEMA ar "Falling Deeper" ar līdzīgu pieju (tik ja atceros bez orkjestriem utml.). Laikam nākamais no kuriem mēs varētu ko tādu sagaidīt būtu Paradīze (es jau kā fans priecātos).

Nē nu tā jau viss, kā vajag - daudz darba ielikts aražirofkā, bet nu baidos, ka šis materiāls ir tik kredļu hardkore faniem.

Ar atzīmēm nepagodināšu, tā kā cenzēju albūmus, kur vismaz, kautkas skan pēc distoršen-ģičas. Tādi nu mani principi - ja tie nepatīk - man ir arī citi :P :P :P






























Mānīga šaiba. Kāpēc? Noklausījos šaibu pirmoreiz - absolūti nepatika, domāju cenzēšu tā - garāmejot. Rakstu un ķengāju pa visu pagastu un klausos un pamazītiņām ķeru stieni. Dabuonu pārrakstīt.

Mānīgs, jo pirmāmkārtām ripa iesākas ar ļoti enerģisko "Eternal Heat", kur baigi piedur tie paātrinātie ritma momenti pantiņa niknajā trešīgajā blastbeats riffā un liekas, ka šis nu būs "Uh!" albūms,

Eternal Heat                                                  8/10



bet tomēr kautkā nav īsti riktīgi - tā liekas ka ļoti labas tēmas mijās ar tādām fiksi sagrābstītām (laikam esu mazliet atradinājies no PRONGam tik raksturīgā bezpriģēliskā, bet oriģinālā dziesmu rakstīšanas stila, kur bieži vien bez "puslitra glāzes" tā arī nesaprast - vai tas ir, kas nenormāli kruts un nedzirdēts, jeb ātri saštancētu songu haltura, kur tā liriskā un melodiskā tēma/ideja tiek rādīta kā zem baigās lupas - tipa nāciet skatieties cik liels un labs tas auglis, bet kad gribās to paņemt rokā - mazs viņš sanāk).

 Tomijs Viktors-mans-rupucītis bij saštancējis šai šaibai veselu kvartu ar ziņģēm no kurām dzīvas palika tik 11mit . Man personīgi tādas ziņģes kā "Keep On Living In Pain", "List Of Grievance" uzdzen žokli izlauzošu žāvu. Bāli un bieži vien garlaicīgi. Tāda sajūta, ka Viktoriņam iekšā i, bet kautkā ārā nenāk (vai arī aktīva zāģēšana citu grupu sastāvos kā MINISTRY un DANZIG ir izsūknējušas visu Viktoriņa kreatīvu).

BET...

PRONGam šai ripā ir arī tādi smukumi, kā "Revenge...Best Served Cold", "Carved Into Stone" (kura sākums atgādina Sabata "Thunder underground"), arī "Path Of Least Resistance". Sanāk tā - jo vairāk klausies jo (ne obligāti ka vairāk patiks) vairāk atrodi ko jaunu. Tāda ilgtermiņa ripa sanāk gandrīz.

Revenge...Best Served Cold                            8/10



Pārdomas ciparos -->

eternal heat                            8
keep on living in pain              7
ammunition                              7
revenge best served cold        8
state of rebellion                      7
put myself to sleep                  7
list of grievances                     7
carved into stone                    8 http://www.youtube.com/watch?v=F7HaQ_W4Boo
subtract                                    7
path of least resistance            7
reinvestigate                            7


Vēl šis tas labs no PRONG

"Avoid Promises" no "Scorpio Rising" (2003)       8/10


"Innocence Gone" no "Rude Awakening" (1996)   9/10


"Rude Awakening" no "Rude Awakening" (1996)  9/10


"Broken peace" no "Cleansing" (1994)                 9/10 



2 komentāri:

  1. Danijs& Co labak vareja sēdēt studijā un uzčinīt kaut ko klausāmāku. Man jau patik visādi melodiskie pasākumi un co, bet nu kāpēc..?!

    AtbildētDzēst
  2. Danijs& Co labak vareja sēdēt studijā un uzčinīt JAUNU ripu, nav jau slikta taada retrospekcija pa lielam - bet nu tur vajag baigo smadzenjstaavokli vai jābūt baigam fanam lai šito ilgi laistu uz riņķi pleijerī/vai citādi. Bet nu - gaumes lieta. Starpcitu - ar šo ripu var mammu ar Kredu iepazīstināt taa lai nav slidas pret sauli ;)

    AtbildētDzēst